måndag 30 mars 2009

Hysén å Hudson















Ja Glenn- där borta har vi Bruce Springsteen- han står och bodybuildar på Jerseysidan. 

Poliisimestari & Gil Grissom

Happy place

















                                                    
Nya muminmuggen Poliisimestari. Jag älskar Hemulen. Och muminmuggar är typ det enda jag samlar på. Bokade denna för någon månad sedan efter att ha sett den på Arabias hemsida. Har en favoritaffär i Haga- Haga Interiör. De skriver upp ens namn i en liten bok. Och så ringer de när muggen anlänt. 

söndag 29 mars 2009

Gud älskar dig

Satt på parkbänken på Heden i solgasset och väntade på mina fellow räkor inför träningen. Då stannar två kvinnor och en liten tjej till och vill prata med mig. De är missionärer säger den lilla tjejen- minns inte från vilken kyrka. Men de ville bara säga att Gud älskar mig oändligt mycket. Jag blev väldigt rörd. Blev helt varm av hur fint jag tyckte att det var att de visade sådan ömhet mot en vilt främmande människa med myssen och fotbollsbrallorna på. Även om jag då enbart tror på fotboll - inte på Gud.

Ramel

Igår på Stadsteatern var Ivar Wiklander sån fin storyteller i matsalen under pjäspausen. Han hade drömt att Sverige vann mot Portugal med 4-0. Sverige hade fått in en ny vass spelare som hette Ramel. Han gjorde hattrick i första halvlek- portugiserna hade inte fattat att Ramel var farlig. I andra halvlek vaktade de Ramel stenhårt. I ett anfall passar Ramel till Henke- som tror att det är väggspel på gång- och passar tillbaka och Ramel lägger mål, igen!
Jag drömde om min förra kille - att hans nya tjej var så jävla fin, kurvig, rolig, stabil och tog med honom hem till sina föräldrar på direkten på en sådan fin föräldramiddag man kan ha i svenska medelklasshem. I sådana familjer där man sitter och äter middag ihop och diskuterar. Att han skulle flytta till Kalmar- och bo i ett hus granne med hennes föräldrar.
Och jag hängde där, försökte få kontakt med killen och visa på att jag visst var lite fin jag med- trots att jag bara grinade hela tiden. Jag hade ju helt klart drömt om Ramel istället. 

lördag 28 mars 2009

Luktar korv

Nu luktar det korv i min lägenhet. Igen. Var ligger det en korv och lurar? 


fredag 27 mars 2009

Föckh Dze Pöuliis

Dokumentär om NWA- på franska!? Fuck The Police, Niggers With Attitude- på franska. Det knorrade till min kväll ordentligt. Som Rosa Pantern hade hållit i rap-dokumentär. Föckh Dzee Pöuliis. 
Hörde även Hives Idiot Walk-cover från Lets Dance-orkestern. Väldigt mixed feelings. Vem köper samlingsskivan med alla goa bitar från Lets Dance? Covers? På goa bitar?
Annars så är ju Sharon Stone och Basic Instinct 2 helt fookin incredible så här på fredagkvällen. 

Sandarna

Lägenheten var superfin. Balkong och badkar. Två rum &  kök- morgonsol och kvällssol. Två walk in closets- iallafall för dvärgar. Och VYN:  Älvsborgsbron. Vackert. Den här gången måste det bli jag som stått i kön längst av alla. Den där lägenheten vill jag ha. Istället för kyrkogård se Älvsborgsbron från ballefjongen. Det hade gjort under med min hjärn-och hjärtverksamhet. 

Började bra!

En fin morgon. Kom till jobbet- gick iväg för att köpa mig en 2nd breakfast, precis som hobbitarna. En äpplebulle och en latte från Mauritz. Skön luft, skön morgon. Kändes bra i magen. Öppnar mailen- har fått ett lägenhetserbjudande från Boplats GBG. I Sandarna. Grymt.
Det kanske blir en flytt, en ny vy, helt nya väggar och balkong till sommaren.
Hoppas hoppas hoppas.

torsdag 26 mars 2009

Knark

Nä, koffein hjälper inte längre. Är amfetamin nästa, eller? Vad ska jag göra.
Tempur? Tamburmajor? Tentakel? Tetrapack? Hej Lobotomi!

Vänta på sorken

Ska leta nytt jobb igen. Verkar mörkt på båda jobben från och med maj. 
Någon som har några tips? 

onsdag 25 mars 2009

Dvärg Dvärg Dvärg

- Häng med mig hem.
- Nä, jag ska hem till mig, ensam.
- Häng med mig hem.
- Nä, jag åker inte med dig hem.
- Jo. Du får hundra spänn.

Kvitter Kvitter Kvitter

i mitt huvud

tisdag 24 mars 2009

Tömde datorn

Hann hem och orsaka lite mayhem innan konserten. Min dator var så full med grejer så jag tömde mappen med de Itunes-filer som jag trodde var kopior av de som fanns på just mitt Itunes. Nu kan jag inte spela en endaste låt ur Itunesbiblioteket. Men datorn har mycket plats över. 
Sockrar och saltar med lite fin musik ur podden- där nästan all musik finns nu i ett endaste exemplar. Look no säkerhetskopior! Look no säkerhetskopior!
Capella, Boney M, Blue Öyster Cult och Journey. Skål! 

Hives

Ikväll blir det rockkonsert. Härligt. Behöver definitivt en rocksköljning efter en dag på tomteloftet. 

Schwarzenegger

Blev förbannad på träningen igår. Så förbannad på tränaren. Hon var ett litet muskelpaket och hade definitivt styrketränat lika mycket som hela Blåvitt. Hennes program var helt annorlunda än den amerikanska tjejens som vi har på styrketräningen varje måndag. Trodde amerikanskan var hård- men den här bruden var stenhård. Men väldigt enformig. Det var bara axlar och armar som gällde. Helt galet långa övningar. Blev argare och argare. Ville att hon skulle köra lite andra kroppsdelar också. Men icke.
Idag mår jag dock som en ros. På väldigt bra humör. Den där Schwarzenegger visste vad hon gjorde. Även om jag inte kunde lyfta armarna när jag skulle duscha efteråt.

söndag 22 mars 2009

Så här känns det på jobbet varannan dag

Obama Bowlingorama och lite naket

Bowlade en serie på 146 igår. Obama snackade om en serie på 129 i Vita Huset. Kunde alltså inte bara spöat killen som jag spelade med- utan även President Baracks ass. 
Direkt efter gick jag på Watchmen. Inte alls som jag väntat mig. Trodde det skulle vara mer stunts, flygande superhjältar och definitivt mindre dialog och verklighetsförankring. Satt mest lite häpen och sur på kidsen längst bak i lokalen som hade DAMP hela bunten. De borde gått på BOLT istället. Blev även lite förundrad över den låga volymen. Och när jag tänker efter så borde jag gått ut och sagt till om båda sakerna. Men men- satt snällt kvar och gav ungarna blixtrande blickar istället.
När det väl blev action så var det överraskande brutalt, knäckta ben och armar. Vidare var det väldigt mycket naket. Det brukar det nästan aldrig vara i amerikanska filmer- särskilt inte när det kommer till snoppar. Det brukar man aldrig få det höga nöjet att se. Thanxxxx. 

Medicin, lobotomi eller vadå?

De senaste två gångerna jag varit hos doktorn har samma låt spelats i väntrummet: Walking Back To Happiness. Jag trodde de skämtade när jag steg in på mottagningen i torsdags- men jo. Samma låt återigen. Det känns ju som ett hån. Visst, psykiatriavdelningen är en våning ner, jag går till en allmänläkare. Men vem vet- de kanske kör samma soundtrack där? Då är de ju rena rama idioter.

Försöker verkligen ha styrfart på grejerna. Bara ställa mig upp på morgonen och göra grejer per automatik. Göra något efter jobbet varje dag. Jag tappade lusten att göra whatever i somras. Killen gjorde slut och jag spelade in skivan med honom- så den var jag inte sugen på att jobba med överhuvudtaget. Var bara tvungen att gå till jobbet- för jag vill ALDRIG mer hamna i sitsen att jag måste vara i kontakt med försäkringskassan, A-kassan, arbetsförmedlingen eller soc. För sådana vändor måste man både vara fullt frisk för att orka med och ha en personlig assistent för att man ska kunna fylla i alla formulär, ringa alla samtal, försvara sig själv och hur man valt att jobba och var. Så hur dåligt jag än mår så får jag allt gå till jobbet.
Fick börja äta antidepressiv medicin- vilket jag vägrat göra tidigare. 
Jag kunde inte sova eller äta och det förvärrades av medicinen. Då fick jag en till sort med hem - läkaren ville att jag tog det pillret varje kväll vid åtta. Men så såsig som jag blir av den- så väntar jag exakt tills det är läggdags. Kan inte vara helt improduktiv från åtta och framåt. Den medicinen är bara till för att människor ska försvinna in i ett dis å inte ställa till problem vare sig för sig själv eller andra.

Har bytt jobb- olika projektanställningar har visslat förbi. Jag har bakat bröd, tränat, stickat, gått på fest varje kväll, tittat på film, rest till New York. Det började faktiskt kännas bättre. Kände att nu vänder det. Fick lusten tillbaka att göra färdigt skivan och lämna den och förra året bakom mig.
Men när min älskade Sigge dog gick luften ur mig lite granna. Känner mig fruktansvärt ensam igen. Ett av mina jobb suger musten ur mig. Jag ställer mig dock upp varje morgon och bara gör whatever. Tänkte även börja skära ner på medicinen- jag pallar inte att jag blir helt lummig i huvudet varje kväll plus helt seg i kroppen- samt svullen. Ja, det är mest detta med att jag blir svullen. Jag fixar inte helt enkelt att inte komma in i byxorna. Det funkar inte. Känner mig trängd. Det får bli ett slut på det. Om jag nu ska äta antidepressiva så ska väl för fan inte deppet förflytta sig från huvudet till midjan. Jag vägrar.

Å hur är det egentligen med antidepressiva? Läste en studie där man jämfört effekten av antidepressiva med johannesört. Bara 23% av de som käkade antidepressiva fick en positiv effekt, 25 % av de som tagit johannesört- och placebogruppen hade en 20% positiv effekt. Min goda väns pappa, psykologen sa: rör inte antidepressiva, det är bara att gå ut och ta en promenad istället. Jaha.

onsdag 18 mars 2009

Soundtrack för dagen

Återigen fin musik på PK- kontoret. Dont fear the reaper med Blue Öyster Cult. Vilken magisk låt.

måndag 16 mars 2009

Fin stund på kontoret

One Hit Wonder-medley strömmar in från det stora rummet hos PK Musik. Ya-Ki-Da och Rocee med Getting All Da Babes and Da Bitches. En fin eftermiddag på jobbet.

söndag 15 mars 2009

Första träningen med Räkan IF

Det var skönt att springa efter en boll igen. Utomhus med nio andra. Man tänker inte på så mycket annat än att kuta och försöka slå tunnlar och lägga mål. Supersvettig efter bara en kort stund- det blev kallt rätt fort så jag fick pinna på till bussen efteråt för att inte frysa häcken av mig.
Hade en fin lördagkväll med Hanna, schlagern och Tropic Thunder. Jag gillade Alcazar och EMD. Morsan röstade på af Ugglas och operabruden. Hanna trodde även hon att operabruden skulle vinna- fast hon röstade på Sarah Dawn Finer. 
Jag och många med mig förstår inte att man röstar på en operabrud för att hon sjunger fint. 
Tropic Thunder var helt grym. Robert Downey Jr och Tom Cruise- helt knäckande bra.
Hittade bilder på Sickan som jag tagit alldeles nyligen. Han var så himla fin. 
Det är så konstigt att någon bara slutar att finnas till. 

lördag 14 mars 2009

Jajemen

Russ & Daughters















Plejset där Martha Stewart hämtar sin morgonbagel varenda morgon- eller ja, hennes assistent gör väl det. Stället där Harvey Keitel hänger, jag och många med mig.
Bagel with LOX är grejen.

Jag har ingen dator

Såg klipp från en gammal intervju gjord i Fidgets replokal av Lokal-tv. Jag var såååå liten och glad. Stora näsborrar och bäbishull i fejan. Hade inte direkt kammat mig- såg verkligen ut som jag precis vaknat och bara ställt mig upp i replokalen. Och jag hade 2nd handkläder - långt innan det blev FREEESCHT att ha vintage. 
Det bästa var kommentaren:-  Jag har ingen dator. Men Daniel har en- han skickar EMAIL med den. 
Eller :-  Det är skönt att inte bo i Stockholm. Man behöver inte gå på så många jippon.
När jag ser mitt raka rör-20 plus jag så fattar jag hur jag kunde starta band- bara så. 
Och jag såg annorlunda ut- det skojigaste för Herr Freud att ta och grunna på var att jag såg ut som min exkille. Då min näsa som sagt var lite bredare och jag hade hull i kinderna. Och var så där spattig, rakarörig och pratade staccatto. 
Ja, vad säger Freud om detta.

torsdag 12 mars 2009

Ren energi

Nu är jag übertrött. Har gått över från utmattad till övertrött. Grinade i timmar och höll på att somna stående. Efter en dusch dock och en sockerchock är jag nu ungefär som Speckhuggarn hemma hos Nathalie- rottweilervalpen som var gjord av ren energi. Zappar från 2 1/2 men till CSI, Lie to me, Sex and the City, Medium. Hör fortfarande tassar överallt. 
Såg affischer för en serie som heter Trust Me i New York. Med två av mina manliga seriefavoriter- båda med lite - eller mycket - gay touch; Eric McCormack och Tom Cavanagh. Lägg till Hamish Linklater så skulle det vara en trippel whammy.
Avslutar med en fråga: hur ofta blir man utbjuden på middagsdate med en fin man som man precis träffat? Som Aiden frågade Carrie. Jag har aldrig blivit utbjuden så- eller så har jag bara supit bort det minnet. Eller så är jag en droid.

The Museum of Sex

CITY Passet borde inkludera det här museet samt Sea, Air & Space museet - istället för zillioner med museer med modern konst. Yipppekaiei! Galej.

Världens finaste Bed & No Breakfast-ägare

Jon tog så väl hand om mig. Är evigt tacksam för att han drog med mig ut denna sista kväll, efter Brooklyn och Williamsburg- så jag fick ta en drink och titta på livemusik. 
Rekommenderar honom varmt till alla som vill bo lyxigt, fräscht, nära till allt- om man bor två så blir det inte mycket per natt 150 dollars att dela på. Han har badkar! Jon är inredningsarkitekt så hans lägenhet är grymt fin. Han skulle ju lätt kunna vara med i FAB 5 när jag tänker efter. Han är så sweeeeeeeeeeeeeeeet! 
Han har massor med fina böcker överallt. Och han dejtar en kille som jobbar i FN-byggnaden. Bara en sån sak.
Som sagt: runt hörnet finns Russ & Daughters, Katz´s, Mobys restaurang, så många grymma diners, massagestället mittemot, en av New Yorks bästa frisörer i trappuppgången bredvid,  American Apparel-affär, Essex-market, rockklubbar, biograf-- det är bara att kolla på kartan: Orchard Street uppe vid East Houston Street- nära Avenue 1 och Avenue A.

onsdag 11 mars 2009

Last hours DownTown

Mittemot Jons lägenhet på Orchard Street ligger det här stället. Tog en foot rub på en halvtimme. Tänkte att det skulle vara bra och avslappnande inför flygningen. Jon berättade att massagen kan vara rätt våldsam och man blir alltid förvirrad av hur mycket kläder man ska ta av eller inte. Men min lilla lilla kinesdam var så fin - så när hon frågade om jag inte ville ta en ryggmassage också, så sa jag GO for it!
Var helt väck i över en timme. I slutet så satte hon sig på mina ben och steg upp på knäna och tryckte på olika punkter i baken och benen. My godd va hon var stark. 
Fick sån råstress till flygplatsen efteråt men det var det värt. Åkte en gul taxibil ända bort till JFK. Chauffören skulle ut till sin syrra i Queens så han gjorde en grymt fin deal med mig- jag hade tänkt ta flygbussen från Grand Central Station.

New York på TV:n

Väl hemma igen- BLÄ - tittar jag på TV. Så mycket serier från New York. Försöker känna igen varenda jävla liten parkbänk som de sitter och gnuggar på. lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Fick spel på transferbussen ut till Fokkerplanet som skulle flyga hem mig till Göteborg. Hörde bara brölande svennebananer - ett gäng väldigt bakfulla rakade killar med snebränna och väldigt högljudda businessfjantar med alla sorters dialekter och safaris och Azerbadjan att bröla om.
Pappa hämtade mig på Landvetter - jag hälsade glatt på knarkhunden men den ville inte hälsa på mig mer än med en svansviftning.
Kom in genom dörren och Sickans alla leksaker låg i hallen och hans matskål i köket. Pallar inte faktumet att jag inte kunde finnas där när han dog- att vara med honom när han antagligen var rädd, som han alltid är när man åker till Blå Stjärnan. Ville vara där med honom och ha hans huvud i min hand när han somnade in.  

Saknar Sickan

tisdag 10 mars 2009

Klubb runt hörnet

Jon tog mig på en klubb som ligger i samma hus där han bor. Rock Music Hall någonting hette den. Trixie Whitley/Whitney spelade- vilken röst hon hade- hon hade spelat in låtar med Daniel Lanois alldeles nyligen- såg inte ut att vara äldre än 16 och kommer bli hur stor som helst.
Köpte hennes trespårs-skiva. Såklart. En martini with a twist och jag är ute och köper merch. Det var en fin kväll som avslutning.
Flyget drar kl 19 imorgon. Hinner med KNIT, presenter, footrub och en lunch- sen får jag börja tänka på refrängen och ett sätt att ta mig ut till JFK. 


Margarita Classica

Vi hittade ett pizzaplejs efter detta. När vi gick ut sa de i dörren något på jiddisch som ingen av oss förstod- det lät som MESCH KEBAB- men det hade ju inte varit KOSHER att säga. Vi gick ut under tystnad och visste att vår cover blev blown totalt. Stamp stamp i golvet.

Det konstigaste

Vi hamnade på en judisk maskeradfest- Purimhögtiden högtidlighålls med musik, käk, öl, högläsning ur Esters bok, stamp i golvet, barn utklädda till prinsessor och poliser och glada hattar på allihopa. 
Alla som sett ortodoxa judars dresscode fattar att röda hattar och YMCA-barn rätt på öronflätor, tomteskägg, glasögon, svarta höga hattar och långrockar gör en rätt så perplex.
Vi letade efter en restaurang i Williamsburg och såg något intressant hända ovanför Earwax, en skivaffär- en konsert. Det visade sig vara en privatfest som Jason tog oss på- en kille som vi träffade precis utanför som lät oss vara Jewish for a night. 

Brooklynbron

Promenad över till Brooklyn

måndag 9 mars 2009

KNIT New York och en kattängel

Körde en sen frukost på Starbucks vid Union Square- de har inga bagels kvar på eftermiddagen - tog en banana and choc chip cake- fyfaaan va söt den var. 
Frågade killen bredvid mig ifall han kunde googla fram var KNITbutiken ligger- han hittade inte på sin komputer- men jag hittade affären nu! 14 street 2nd Avenue- nära Union Square. Grymt. De har öppet till åtta. Ska dit och kolla in garn.
Hittade en Sephora vid Union Square och fixade foundation till Sanna och lite Urban Decay till mig. Fick tre presenter då jag blev medlem i Sephora Society. Sweet.
Hittade en thriftshop också- köpte en keps för tio spänn och två halsdukar för 15 var. Kollade böckerna och där fanns en som stack ut för dess rygg var in mot väggen. Kände att den måste jag titta på- vände på den och det var Philip Pullmans The Amber Spyglass-tredje delen av böckerna där alla människor har sin själ i form av ett djur med sig genom livet.
En vän till mig sa nämligen att Sickan nu är en kattängel som sitter på min axel, kittlar mig med sina morrhår och får se New York. Hade tänkt på just dessa böcker- att Sickan var min djursjäl.


NBA folket var lite griniga men till slut fick jag byta kläderna och fick en tjej till att plocka ut fina grejer för samma summa. Ifall jag inte hade fått gå dit idag så hade jag inte sett Walter och gänget! It was meant to be!
Tunnelbana söderöver- en Dunkin - doughnutsurprise, frukt på Essex Market, noodles på Noodle Bar Orchard Street. Kl sex ska jag möta Nathalie för en promenad över Brooklynbron och middag i Williamsburg. 
Ska kolla om jag hinner med en footrub först och KNIT-affären. Footrubben har dock öppet till tolv- så jag kan ta det efter promenaden. 

Sprang rätt in i FRINGE!!

Hade lovat gå förbi NBA-store på 5th Avenue & 52nd Street  åt en bekant å byta ut kläder. Gick hela vägen från Orchard Street upp- kallt som svinet och det regnade.  
Men kände direkt när jag gick runt hörnet och såg Harvey Keitel i en suv utanför Russ & Daughters att detta skulle bli en fin dag.
Springer på inspelningen av min favorittvserie FRINGE på Broadway and 21st Street. WALTER är min favoritkaraktär och han var där ihop med sin son vars namn jag inte minns- men det är han från Dawsons Creek. 
Fick se en scen där någon hoppar rätt ner på en bil bredvid killarna- de fick bilen att implodera - ingen stuntman hoppade ner. Fräckt. SO COOOOL!

Tvättbjörnar i Central Park

YEAH!!


Modern konst PUNKT


KNIT

En dam som satt bredvig mig på bussen berömde mig för mina benvärmare. Hon undrade ifall jag var dansare eller om jag bara gillade warm legs?
Jag måste hitta KNIT-butiken som jag gick förbi mitt i natten i förra veckan. Ska köpa YARN.

Modern konst upp till öronen















Russ & Daughters bagel with lox, cream cheese, tomato and onions landar vid Guggenheim.
Bageln ska ha utställning på museet. 


Nu räcker det med modern konst. Körde igenom Guggenheim igår på rekordtiden en och en halv timme- eller var det bara en timme? Byggnaden är suverän science fiction- men all modern konst--naaah. Ett rum som kallades Dream House med ett djupt störande ljudspår som plockad ur tunnlar där man flyr från Alienmonstret, heltäckningsmatta (man fick ta av sig skorna för att få gå in) och påfrestande ljussättning och några få ornament på väggen. 
Det fanns några fina målningar av Chagall och Kandinsky samt texter som Laurie Anderson skrivit- men det var skönt att gå ut och pipa in på Central park igen. Satt på en park precis utanför och käkade min frukost innan museet. Joggare sprang förbi som små myror längs sjön. 
Tog bussen ner till 42nd street- första gången på New York-buss! Cool.
Hoppade av vid biblioteket och tog en buss crosstown ner mot vattnet och pier 83. Tunnelbanan åker sällan crosstown och är lite bökig om man inte ska åka spikrakt norrut eller söderöver.
Bredvid Manhattan  Circle Line-båten stod ett hangarfartyg! City Passet borde innehålla något annat än konstmuseer- om det fanns ett alternativt City Pass med bla Sea, Air & Space Museum Intrepid- det hade varit något! Då hade jag kunnat gå och titta på Tomcats, ubåtar, klättra upp på hangarfartyget och petat på plan som tagit ner astronauter på jorden igen.
Wow.

söndag 8 mars 2009

Daylight savings time, eller

Alla klockorna inne hos Jon visar olika tider. Trodde jag vaknade 8.15 men tiden har visst knuffats fram en timme idag-  denna internationella kvinnodag. Ska ta en frukost på Martha Stewarts favorithak Russ & Daughters som ligger i samma hus som Jons lägenhet. Vandra upp till Guggenheim- efter det blir det båttur vid fyra. Och ska nog avsluta dagen med massage och/eller fotmassage på akupressurhaket som ligger mittemot Orchard Street 189. 
Efter detta borde jag vara fräsch nog för en promenad över till Brooklyn och skulle gärna avsluta i Chinatown- där Emma bor. Vill se hennes loftställe. 
 

Saker som fått den här dagen att höjas lite granna 5,6, 7, 8 & 9

5. Fick skjuts från Nathalies loft av hennes vän Fabio, hunden Roger (som jag kallade Walter hela vägen- did not Roger that on Roger kan vi ju säga) och Natta. Fick en grymt fin sightseeingtur ner längs västsidan - genom Chelsea och Meatpacking district samt Lower East Side och sedan crosstown- via Bleecker Street. Det var en Sex & The City Tour på gång- fullt med brudar vid Magnolia Bakery.
6. Stället där jag bor är underbart. Vilket rum jag har. Och hör New York-gatuljud för första gången från där jag sover.  Jon är supersweet.
7. Fick mitt första How U Doin? på väg till Orchard Street från Empire State. Det kändes stabilt.
8. Köpte Barack Obama- mintpastiller i en turistshop längs vägen. Också stabilt.
9. Det har varit 17 grader varm idag- jämfört med de första dagarnas minus! 10.

Saker som fått den här dagen att höjas lite granna 4: Fotboll med Manhattan i bakgrunden

Kicka boll med en New York-sol som håller på att gå ner- se hela staden tända upp och med varje spark riskera att bollen hamnar 7 våningar ner i Hudsonfloden. Hollandtunneln ligger snett nedanför- på andra sidan har vi New Jersey. Glidtacklarräkan Nathalie och Il Comandante Natri plus amerikanskt kaffe som jag precis hällt över mig själv.

Saker som fått den här dagen att höjas lite granna 3: Nathalies rooftop

Man ser Empire State Building snett till höger och Hudsonfloden till vänster från taket. Dunkade ner en hela Cherry Garcia/ Ben & Jerrys  och började på Madonnas brors bok om henne.

Saker som fått den här dagen att höjas lite granna 2: Cereal Serial

Saker som fått den här dagen att höjas lite granna 1: Speck hugger

lördag 7 mars 2009

Sickan

Min bror messade precis fran Sverige- Sickan blev dalig under natten och har avlivats. Jag och Sickan har hangt ihop sedan 1994. Kanner san stor sorg. 
 Hoppas det inte var hemskt att vara pa Bla Stjarnan den sista timmen. Hade planerat att nar det blir dags for Sickan sa tar jag hem en veterinar sa han far do hemma. Han hade fatt problem med hjartat- han klarade epilepsi och diabetes men det var hjartat som la av. 
Sickan. Min lilla lilla Sergej. FAAAAN.

Crazy

Bor hos Nathalie en natt i en loftlagenhet - superstort och snyggt. En helt galen rottweilervalp som nu ligger och sover i en bur, stackars krake.
En av festdeltagarna tyckte att jag borde komma ut och festa men jag hanger faktiskt hellre med en sovande valp just nu- ar helt urlakad.  Inte sugen pa margaritas heller. Har fatt vara ute pa en manhattanesque rooftop dock! Grymt. Sett tvattbjornar i Central Park (racoons e tvattbjorn, eller?) sett en tredjedel av allt som finns pa The Met. Akt fel med tunnelbanan nagra ganger och shoppat Ben & Jerrys och smoked almonds i en supermarket. Letade aven efter yogurt - det finns ingen yogurt med fett i. Bara non fat eller low fat. Det koper jag inte. Det e bara skrap i lightgrejer. 
Na nu racker det med no-pricks. Hoppas jag far sova lite och att inte margaritasganget tar efterfesten har inne. Jag hajar ju att de tycker att det ar konstigt att jag bara vill ga och lagga mig- men har ratt manga matcher i benen och har haft det lite sa dar idag- vill bara hoppa over till nasta dag. Tack.

fredag 6 mars 2009

Hundkorgen

Jag får bo hos Nathalie imorgon! Det är så himla sweet! Hon är doggievakt över helgen här i Chelsea- en rottweilervalp. Så när jag checkat ut imorgon bitti innan nio så går jag till tenth Avenue och 29th street-- väldigt nära 8th Avenue och 23 rd street......kanske ändrar mig efter att ha lyft resväskan över trettioelva gatkorsningar.
Sover i ett av barnens sängar eller hos valpen - i soffan eller i buren. Whatever! 
Efter en heldag på The Met så blir det FAB med en burrito och en margarita- igen- hon ska ha mexikansk fest. KUL!
På lördag flyttar jag in på Orchard Street- då ska jag ta del av västra New York lite mer. Fick ett kort av Emma, som bor i Chinatown- ett kort till ett ställe där man kan få massage i Chinatown. Så dit ska jag våga mig i helgen- kolla in boende och massage. 
Cheerio! Nu kallar sovhalmen och toaletten.

ART-TOUR imorn bitti

Gott att dra från Alphabet City tidigt. Jag, colombianerna och Emma gick på en bar som hette Arrow- som bla spelade Ratatat och The Knife under kvällen. De skulle till en salsabar efter detta - då vek jag av och fick världens finaste taxichaufför för min första ever taxiride in this city!
Santiago- musikern från Bogota var också jävligt fin. Han såg tamigfan ut som George Clooney- ju. Han hade bott här i fyra år. Fått ett green card genom att gifta sig. 
Alla art-peoplesarna var väldigt inne på att röka på. När jag sa att jag aldrig rökt på tyckte de att det var tamigfan på tiden att jag gjorde det.
Men jag vill ju hellre gå på The Met imorgon å äta min morgonbagel och ha det sweet utan drogpsykos- vilket jag definitivt skulle få - den första gången. Då går jag hellre på fotboll och Starbucks, alltså.

ART TOUR DÖ SPLENDID!

Lyckades hitta ett ställe vid Union Square strax innan sju där jag fick mig en manikyr för tio dollar! Mitt livs första manikyr! Check.
Hon var supersweet- den lilla kinesen. 
Färgen jag valde hette visst TOUGH LOVE. 
Chipotle-restaurangen där jag köpte förra margaritan till burriton låg precis vid Union Square så jag dundrade in där och frågade ifall jag kunde köpa 5 margaritas to go? Först sa hon att NEJ, det går inte. Hon tänkte till i en röd sekund och sedan sa hon -men vi kan ju ge dig muggar som du kan hälla över dom i... och så fick jag köpa fem. 
Killen som gjorde margaritasarna gjorde 6 st- han räknade fel. Bonusmargaritan hällde jag i min mugg samt liiiiite i de andra. Ytterst lite i de andra känner jag nu.
Det kom 8 pers på art touren! Glidtacklarräkan Nathalie, min väns vän Emma plus hennes tre colombianska konstnärsvänner- Nathalies New York- vän och två svenskar till. Vi åkte ända upp till tionde våningen- och jobbade neråt. Inte förrän på femte våningen dök en bouncer upp och frågade om vi bodde på hotellet. 
Den sura killen stoppade inte någon heller. Vi hade sån röta. Vi hade kontakt med flera av hotellets long-term-guests under walkabouten. En gammel gubbe blev skitsur då han gick rätt in i ett foto- en annan lät oss komma in i lägenheten och kolla läget. 
Sitter i lobbyn omgiven av några oldtimers och värsta technodunket som kommer från våningen under. Tror Chelsea har svartklubb där nere.

torsdag 5 mars 2009

Slam Dunk Margarita

Kollade i min NY-bibel där jag samlat vänners NY-tips. Det var Union Square som var rekommenderat manikyr-och pedikyrområde. DANG! Undrar om jag hinner dit och tillbaka med margaritas i påsen innan åtta?
Ska försöka i vart fall.


Kill him with kindness- nah

Riktigt surt idag. Grymt fint ute- spankulerade bort till biblioteket och fotade lejonen, dirigerade vägen till Grand Central Station. Efter att ha fotograferat amerikanska flaggan och blänkande golv och ornamenterade väggar ut igen och plira efter Chrysler Building- kunde se brottstycken av Art Deco wunderbaumen- vidare igen mot FN byggnaden. Gick längs med East River söderöver- började känna att jag hade en match eller två i benen och att jag glömt käka. Vek in mot stan och måttade efter 33rd street och en tunnelbanan som skulle ta mig ner till Chinatown. Då såg jag en lång, smärt man med världens roligaste lugg som han locktångat innan han gick hemifrån. Jag började skugga honom. Han såg ut att släntra fram men jädrar vad fort han gick, fick springa efter som en liten Minnie Mouse för att hinna med. Tappade bort honom på 23 rd street. Ville veta vart han skulle gå. Han måste ha jobbat med mode och han var nog gay. Men luggen den var oslagbar.
Tunnelbanan ner till Chinatown som jag trodde var the place för manikyr och pedikyr-- kom upp på Canal Street och blev helt nervös. Bara äckliga stånd med skräp till salu. Ingen vidare stämning och väldigt nergånget. Tog en lov runt och tunnelbanan bort bort från Canal street. Nu var jag så hungrig och sur- åkte ända upp till 23 rd street och hittade ett finfint ställe där jag tog mig en soppa, bagel och juice. 
När jag väl kom till hotellet igen för en utandning- så ser jag att den sura killen jobbar i repan. Fan. Alla de andra är trevliga och fina- han är bara otrevlig och lär ge mig trubbel lite senare. Orkade inte ens försöka kill him with kindness. Killen borde jobba med border control istället. Han måste ju bara vara jävligt bitter på något. Säkert en musikkarriär som inte gått så bra.

Ikväll är det vernissage på Chelsea Hotel

Ska bara lokalisera baren eller restaurangen där man kan ta med sig enormt starka margaritas- om jag inte hittar det så blir det burritostället på Broadway istället. Alla mina gäster ska ha varsin margarita i näven när vi drar upp med hissen till tionde våningen och börjar klättringen nedåt. Hotellet kan ju inte ha något emot det. Det här är ändå stället dit man som Leonard Cohen arla morgon kan ta en dvärg, en björn och fyra damer upp på rummet och ingen lyfter ett ögonbryn ens.

Idag ska jag till MoMa eller bara ta en promenad genom Chinatown- leta upp ett ställe för manikyr och pedikyr, kanske även massage. Vidare vill jag gå förbi New York Library- med lejonen Patience and Fortitude som vaktar varsitt hörn. Platsen för Ghostbusters och The Day After Tomorrow. Hade tänkt lokalisera biblioteket lite tidigare i veckan då det var så benknäckande kallt- tänkte ifall polerna vänder och det blir flera hundra minus så måste jag ta mig till bibblan inför tsunamin och börja bränna böcker. 
Grand Central Station finns där i närheten- också plats för åtskilliga filmer. Chrysler Building kräver en närmare titt på denna Art Deco-spira- och till sist FN-byggnaden längs East River. 
Japp- så fort jag gått ut från hotellet och känt lite mer på vädret så bestämmer jag mig.
Har snart käkat upp min  Starbucksfrukost: Grande Latte, bagel with cream cheese och en apelsinjuice. Jag älskar mitt Starbucks runt hörnet- särskilt en kille där som är så sweet. Jag blir alltid kallad sweetie, baby, miss och annat gulligt. Bara bring it on- törstar efter sådant sweet talk. 

Dr Phil

Spelas visst in i LA- det var bara TV-stationen som jag gick förbi. Kollade hans hemsida precis ifall man kunde komma som åskådare på en show... Blä. 
Men Martha och Oprah eller Rachael Ray?

TRÄDET




















TRÄDET

Me and Miss T Rex

Zonkad på Lower East Side

Äntligen! Igår kväll fick jag äntligen äntra en bar i New York! Träffade en bunt vänner till en vän- en finsk enklav i staden. Träffade upp dem på vernissage on 5th Avenue 13 th Street. Gick vidare till en bar som hette Black& White, tror jag. Sänkte två rom & cola- för 4 dollar styck! Måste varit happy hour. En i gänget hade biljett till ett techno/house-event i helgen där A Braxe ska spela- han skulle skicka en länk till en mailinglista så jag kan se ifall det finns något jag vill gå på i helgen. När jag nämnde mina favoriter DFA- gänget så berättade han direkt att han sett James Murphy på ett sushiställe på en gata off Broadway. Trodde jag visste exakt var-ska tillbaka till Strand Bookstore på Broadway 12th street, och baren och sushiplejset låg lite mer åt väst. Men när jag gick från baren runt elva knycket så gick jag fel!?!? Jag har världens bästa lokalsinne och går inte fel så ofta. Uppfriskande. 
Gick ett gäng kvarter åt fel håll- öst i stället för väst. Tills jag såg en skylt med Williamsburg Bridge och 1st Street då hajade jag. Det var bara att på 23 kvarter uptown och sedan 7 avenyer åt väst. Lätt som en plätt. New Yorks gator är fulla av folk vilken dag eller vilken tid det än är. Höll mig dock från the dodgiest looking streets. Gick förbi Orchard Street bla där jag ska bo från lördag och framåt. Blev även halvt om halvt charmad av New York- sanitypersonel. Då menar jag sopåkare inte psykologer.
Väl på 23 rd Street började jag leta efter bra take out- det blev Chelsea Avocado- kan den ha hetat så? Det blev en fiskburgare , french fries och coka. Den spinkige killen bakom disken (såg lite ut som den där CRACK-figuren som den där amerikanske komikern kör med.....) blev gladare och gladare ju mer jag beställde, diggade min aptit.
Höll mig vaken ända till Jimmy Fallons show började. Han var så där- han sluddrar ju rätt mycket och verkar inte helt bekväm i prompterläsandet. Men återigen så slocknade jag och vaknade till Jay Leno-reprisen. 
Å imorse gick jag upp så jävla sent. Halv elva. Känner viss stress inför dagen. Varje dag är guld värd. 

Cash Money

Har inhandlat Metro Card för 25 dollar med unlimited travel i sju dagar! Varit på American Apparel på åttonde avenyn och köpt en massa färgglada grejer: keps, strumpor, trosor, hårband- deras maskin denajade mitt Visa-kort. Trodde jag blivit skimmad. 
Men gick in på Rickys innan jag började leta efter sätt att komma i kontakt med min bank- och där funkade kortet. Inhandlade body butter, hårprodukter och smink. Hittade dock vare sig Redken eller en annan sorts shampoo som jag vill ha med hem. 
Färdigshoppad nu tror jag- om jag inte hittar ett par riktigt snygga skor, shampoot, går på konsert och blir full och köper bandets merch (händer alltid)  och ifall jag hittar tipset på body butter som man kunde blanda till själv som jag läste om i någon bok och nu inte minns vilken. 
Nu ska jag ta tunnelbanan österöver eller gå- ska leta upp det där stället på 5th Avenue och 13 th Street. 
Imorgon blir det vernissage på Chelsea Hotel! Ska fixa margaritas to go - har kanske 4 gäster på ingång! Grymt.

Neanderthal Valley i Tyskland

Ska iväg på vernissage på 5th Avenue och efter det till en tidnings/fotografhängfest på ACE-bar i East Village. På båda ställena ska jag träffa finnar resp svenska inflyttade New Yorkare. 
Har haft en knökad dag. Naturhistoriska museets höjdpunkt var rymdfilmen.
-Hello, my name is Robert Redford. 
-You had med at hello, Robert.

Andra höjdpunkten var trädet som började sitt växande liv 550 AD. Den kapades i slutet av 1890 talet. Längs årsringarna hade de skrivit vilka människohändelser trädet stått bi - kronan hade susat igenom 1500 år av futtiga människohändelser. 
Aztekerna, Mayaindianerna och Inkaindianerna kunde jag fått mycket mer av. Även Egypten. Det var mest nordamerikansk geografi. 
Tyrannosaurus Rex skelettet och blåvalen var grymma. Visste ni att asteroiden som dödade alla dinosaurier landade i Mexiko? 
Visste ni att neanderthalaren stammar från Tyskland? Att fåglar är de enda som är kvar av dinosaurierna? Att Aztekerna eller om det var Mayaindianerna begravde sina döda med feta hundar eller avbilder av feta hundar att festa på efter döden?
Annars var det mest uppstoppade djur, jävligt mycket kids, rätt dassiga fik och bling bling.

onsdag 4 mars 2009

Fahrenheit vs Celsius

Nu hajar jag hur kallt det har varit! Har hört att det varit 14 grader Fahrenheit. Inte minus alltså utan plus 14. Letade upp en Fahrenheit to Celsius converter- och det visade sig att 14 F är lika med -10 grader Celsius!?!!?
Jävlar. Med blåsten till så är vi nere i tjugo minus. 
Inte undra på att jag varit lite cranky på eftermiddagarna och inte orkat gå omkring till sena natta.

Lillördag i New York

Nu har jag suttit i lobbyn lite för länge. Hälsade på Jims 9-åriga hund som satte sig bredvid min fåtölj och lät mig klappa honom och vispa runt hans öron, länge länge. Jim trodde jag var från Kalifornien. Grymt. A surfergirl.
Det är soligt - skulle helst vilja gå söderöver med solen i ansiktet och se vart jag hamnar, men mitt City Pass bränner i fickan. Har 6 hela dagar kvar och 4 museer att besöka. Nej, ska inte stressa. Listade grejer jag vill göra innan veckan är slut: bla gå över Brooklyn bron, åka till Staten Island (inte Long Island som jag skrev häromdagen!! hihi!), åka upp i Empire State, WTC, ta pedikyr, manikyr och massage i Chinatown, ta turen på hotellet innan fredag- gå på vernissage med en drink i näven? Kolla in alla tio våningars konst. Undrar om någon vill hänga med på det?En margarita i näven och upp med hissen och promenera ner.
Glidtacklarräkan kanske vill? Det är sååå häftigt här.
Jag är inte så mycket för shopping- dvs av kläder. Har köpt tidningar och böcker. Lite sugen på 2nd hand ifall jag springer på något kul- och American Apparel. Annars kan det kvitta. 
Nu ska jag dunka in ett Metro Card och åka till museet. 

Dagens lektyr

New York arkitektur 3

New York arkitektur 2

New York arkitektur 1