söndag 28 juni 2009

Roligaste sms:en

Mrrh säger gubben med bergsprängaren på Avenyn. Min gitarr mrrr, min gitarr mrrrr. 

Fy fan! Jag ser Rongedal live!


lördag 27 juni 2009

Från AX till hugget som stucket

Då jag vaknade och hade feber, fortfarande, inga stora mängder, men ändock, bestämde jag mig. Idag är dagen D för DOKTOR. Fick skjuts till Axessakuten-  hade anmält mig via nätet och då fått en nummerlapp. Tror dock att receptionissan som tryckte fram mig gick sin praktik- hon måste ha placerat mina papper borta i Neverland- alla fick gå in före mig. Till slut hajade jag till då en snygg kille- ja, så sjuk var jag inte, reflexerna funkade än- ropades in och jag vet att han kom två timmar EFTER mig. Gick och frågade om de dribblat bort mig. Då kom jag in direkt. Blodprov ur upyours-fingret pekade inte åt bakterieinfektion. Det vill säga- go home - utan penicillin och vila skiten ur dig. Doktorn var också lång och snygg. Jovars, inte en helt uppfockad dag. 
Band of Bros bara dundrar förbi. Lät spikmattan tala, ordentligt- känns otroligt bra i hela bålen och röven. Nu har jag börjat hosta riktigt ordentligt. Rätt ur lungorna. Who needs bacteria anyway. 

fredag 26 juni 2009

Jippey-kay-eee Motherfocker

Wimbledon

Wimbledon och Söderling klår avslappningsskivor och febernedsättande. 
En sjuk Söderling får medicin av en läkare och fortsätter bomba med serveess.
Vilar mig i form för kvällens äventyr.

Serveess

Kingen är död- long live the King

När Kurt Cobain dog var jag på Underground. De sista timmarna på dansgolvet spelades det bara Nirvanalåtar. Igår kväll skulle jag precis gå och lägga mig då jag fick ett meddelande på Fejan om att Michael Jackson var död. Surfade runt på alla nyhetssidor jag kunde hitta- CNN rapporterade ju bara att han var på sjukhus och i koma, svenska tidningar att han var död. Till slut kunde L.A Times bekräfta att Kingen var död- long live the KING.
Letade upp en video med min favoritlåt Beat It och några liveupptagningar, bla med Britney. Jävlar vad han kunde sjunga Jackson. Han skulle ju ta revansch nu i sommar. Vad jag unnade honom det. Fan.
Såg honom på Eriksberg 1988. Har fortfarande pirattischan kvar och kepsen. 

Respekt

torsdag 25 juni 2009

Pain de Martin


Satte en deg på kvällen- var så pigg och trodde jag skulle både kunna baka och jobba nästa dag. Vaknade och varken degen eller jag var färdigjäst. Degen fick hänga i kylskåpet i ett och ett halvt dygn. Smällde ut degen imorse, formade det till fyra bröd som jag lät jäsa i 30 minuter- å in i ugnen. Fantastiskt gott.  Kolla receptet på bloggen  Pain de Martin
under Hej baguette!

Normandie

När inte kroppen är med en, det är nog det värsta. Orkar ingenting men att sitta på soffan driver mig till nippran. Hostar som en lungsjuk, ingen feber längre men sengångarstyleen är kvar. Tittar på fotboll, Wimbledon och Band of Brothers. 
Tog vagnen till ICA för att hämta lite mat.
Såg i Metro att man behöver minst fyra veckors semester för att kunna varva ner ordentligt. Den här "trenden" att ta kortare semestrar leder till en tidig död. 
Öh.  

tisdag 23 juni 2009

AC/DC på Ullevi och Elton John i Borås på samma dag, COOOL



Jehåvasjäveln, Band of Brothers, Neon Bible & Kielletty Hedelmä




Mycket religion blir det mitt i feberyran. Läste färdigt Jehovasjäveln redan under midsommarhelgen, men den fastnade. Tänker på den mycket. Såg Dome Karukoskis film Kielletty Hedelmä /Förbjuden frukt igår kväll- om finska gammallaestadianer. Väldigt fina ungdomar och vackert foto. Lite typiskt dock att de som frestas och frestar är tjejerna. Lite Maria Magdalena, hora/madonna, Eva och äpplet över det hela. Männen försöker hålla ihop revbenen och stänger ute de som felat. Å andra sidan är det ju kvinnorna som mest av allt får stå tillbaka med sin egen utveckling, både hos jehovas och laestadianer. De ska bara vara hemma, torka barnrumpor, barfota och gravida hela livet. Männen har ju det rätt gott. Avla barn, hålla i möten, bröla och bestämma. Så varför skulle de revoltera.

måndag 22 juni 2009

AC/DC

Årets allra bästa händelse: svans i poliseskort från Landvetter till  Ullevi- så fräckt. Vilken känsla att bara döna förbi alla på motorvägen och blåljusa förbi alla rödljus i stan. Fick även köra ut på landningsbanan med bilen för att möta AC/DC-jeten. Hallå eller. Flygplan överallt.
Trummisen i ACDC verkade inte vara helt med i matchen. Thunderstruck lät lite ostadig.  
Undrar hur Angus ser ut när han promenerar lite ledigt på ägorna?  Tuggar han fradga då med?
Sist men inte minst: fick lite av ett glidarjobb idag även om jag fick vänta väldigt länge mellan körningar. Det är VERKLIGEN dags att jag får riktiga glidarjobb.

torsdag 18 juni 2009

Var kommer all cancer ifrån

Ibland överträffar verkligheten all dikt, förbannad science fiction och jävlighet i bokform. Unga människor som dör. För mycket död det här året. Hjälper en fin tjej att sälja hennes killes studiogrejer och instrument- hon orkar inte. Hennes kille gick bort i början på april. Runt 30 år gammal. Vet fortfarande inte ifall det var hjärtat som bara la av. 
Hon går i cancerbehandling- jag hade precis kvällen innan sett min favorit i Sex and the City: Samantha hantera sin bröstcancer på sånt samanthavis. Kände sådana varma känslor för henne- hon var lite lik Samantha till pratet.  Jag å andra sidan satt vid köksbordet och trodde jag skulle få Tourettes och bröla död, balle, imperfektum, cancer och annat högst opassande helt okontrollerat. Hennes hår har blivit grått och vågigt. Det var långt, brunt och spikrakt tidigare. Hon har klippt det som en fransk skådis från 60-talet. Skitsnyggt. 

Molnen väger ton

Kunskapskanalen - I love you! Visste ni att molnen väger ton? 
Tänkte ofta på att Dr Snuggles och hans vänner måste ju till slut bara välla ut på andra sidan molnen mitt under te-partyt. Pappa Snuggles visste bättre. 
Lyssnar på Yeah Yeah Yeahs senaste skiva, har backuppat dagens jobb och rensat ur datorn. Alla 13 låtar på plattan har nu färgen grön. Det vill säga: färdig för mix. 
I en hetsig stund fräste jag fram att det enda vi behöver göra i mixen är att göra sången riktigt överjävligt jävla grym. Det bör ta en halv dag. Voila . Klar. 
Efter att humöret lagt sig kunde jag sansat se nyttan i att gå igenom alla spåren och plocka bort och höja lite här och där. Så klart. 

tisdag 16 juni 2009

Uppdrag Pirog

Trampade på spikmattan av misstag- hela två gånger idag. Det var det jävligaste. 
Lärde mig göra karelska piroger hos farmor idag. Hon hade gått upp halv sex och hade redan gjort tre plåtar när jag kom klockan nio. Såg en kaninrymling längs vägen från busshållplatsen- en liten Dalton som skuttade omkring i gräset. Försökte få fatt i det arma djuret. Den var ju inte så värst streetwise. En katt tog upp jakten, likaså en skata. Den hoppade omkring lite random. Till slut gömde den sig under ett buskage. Jag fick släppa taget och låta den lilla svarta gå till sitt högsta goda. 
Efter den karelska baklektionen och en massa koppar kaffe frågade jag ifall farmor hade några vita gardiner över som jag kunde adoptera. Hon drog fram ett gäng superroliga gardiner- vita med prickar, en brandgul assymetrisk kappa och vepa i ett, en skir gardin med gröna mönster och en rosa spetsgardin- som Madonnas 80-tals handskar. Sedan gick vi loss bland farmors blusar och kjolar- hon älskar starka färger precis som jag. Jag fick med mig 7 kilo regnbågsblus. 
  

måndag 15 juni 2009

Bra jobbat

Gissa vem som ska jobba på produktionskontoret på Ullevi under U2 och Madonna? 
Oh yes- JAG! 
Grymt jobb. 
Det blir en fin sommar- med en inledning med sanitation (bara kök ej bajs) på ACDC, bygga område ute i Frihamnen inför Metaltown och under konserterna vara stagehand- dvs rodda av instrument och rodda på nya. Efter detta väntar Pet Shop Boys i Eriksbergshallen. Vet ej vad jag ska göra där än: catering eller hump. Efter det catering på Thåström/Ternheim och Deep Purple i Trädgårdsföreningen- och sedan som sagt, över två veckor på Ullevi. Har även hugg på en ansvarsposition på WayOutWest. 
Har fixat bra med mina jobb i sommar. Stolt. 

Guld till Göteborg

På min fantastiska utekväll på Avenyn fick jag även gjort lite undercoverarbete. Fick jämfört forwards. Det luktar guld till Göteborg. Stod bredvid Hysén jnr i baren- han är byggd som Stålmannen. The competition från inlandet har matchvikt fjäder. Det kommer att bli en lätt match i höst. Nya Gamla Ullevi är ett monster och fjäderkillar har inget att sätta emot Ullevimonstret.

söndag 14 juni 2009

Röda Sten





Steget från Push till Clandestino är ej så långt


När man är bakis vandrar tanken på väldigt udda vägar. Man fastnar lätt för detaljer som man annars inte ägnat en tanke. Inte sällan kommer man på helt fantastiska idéer och lösningar på diverse. Hjärnan hamnar i någotslags galet geni-status vare sig man är redo för det eller ej.
Blev botad av treo och samarin samt basvibrationer i studion - dit jag släpade mig själv kl halv två. Satt på golvet och ojade mig- och började plötsligt må bättre. Tror verkligen att musik och särskilt basvibrationer får cellerna i kroppen att reparera sig genom att de börjar vibrera. Resultatet = välmående.
Tog med en pizza på pakethållaren som jag käkade med stor glädje väl hemma.
Blev sugen på att gå och titta på Göteborg String Theory på Röda Stens Clandestinofestival. Nathalie, Glidtacklarräkan, fixade in mig. Räkspekt RÄKSPEKT! 
Midaircondo-ÅH!! Vilken låt. Vilka röster. Försvann rätt in i en helt annan värld när de körde. Wildbirds and Peacedrums var grymma och Hajens samt Sarah Assbrings röster gav mig ståpäls av välbehag. Var dock tvungen att gå ut ur tältet när de värsta dissonanserna och gnisselgrejerna tog vid. Inte helt friskus än. Avantgarde var inte riktigt min grej denna söndag. Om det överhuvudtaget någonsin har varit min grej.
Träffade och såg en massa fina människor där ute. Holgerssonskan, Barustan, fyra Räkor, herr Nilsson och Nyberg och fröken Mårtensson för att nämna några.   
Var även tvungen att titta till japanerna som skulle ha konsert med ansiktet: de hade ett gäng sladdar fasttejpade i ansiktet som de sedan kopplade in i diverse laptops och mojänger. 
Satt en stund nere vid vattnet i solen innan jag cyklade hem. På det hela en väldigt fin dag- som jag avslutade på Triumfglassen, i badkaret och senare i sällskap av diverse serier på televisionen.


Fest eller?













Ingen aning om vem killen e som jag bytt huvudbonad med. Men skoj var det å många hattar fanns det på Peacock- särskilt gröna tyrolerhattar.

Domare Hysén och en rackabajsarkväll på Avenyn

Vilket dygn. Först vara med och spela på konstgräset på Majvallen- vara lagkapten och få ta domaren i hand.  Å då snackar vi inte vilken korpendomare som helst, utan vi snackar Glenn Hysén. Jag fick lägga ett mål- alltid råkul att få göra. Kunde ha lagt ett gäng till. Motståndarna var lite trista, seriösa och de hade faktiskt inte en endaste tjej med i sitt lag. Nudie har ju massor av brudar på kontoret. Vi- rockers plus Macforum hade två brudar: jag och Frida. 
Efter matchen satt jag kvar i gräset, köpte bullar och saft, vegokorvar med bröd för tio kronor. Jag älskar när det är folkrörelsefest. Då får man saft för fem kronor. 
Efter detta rullade det bara på- körde i en färg i håret, gnisslade igenom en kvart på spikmattan- not najs den här gången. In till stan; Västra Hamngatans Peacock. Jag drack oerhörda mängder drinkar och rosé. Man anpassar sig till sällskapets tempo och killarna sänkte drink efter annan. Kvällen fortsätter på Push. Utropstecken! Fantastiskt. Kom in med gympadojor. Det har hänt grejer på Avenyn sedan Charlie Storm slängde varmkorv på två vakter som protest när hans vän inte släpptes in. 


fredag 12 juni 2009

Dr Alban-bas

Fick hem två paket igår: låtfiler från Jukka och dito från Jimmy! Sedan cyklade jag till Davids studio och han hade haft världens snilledrag- ett helt nytt trumpaket till vår låt. Den är asgrym nu.
Ska dit igen på söndag för lite småpill.
Sedan väntar världen, mixen och resten av mitt liv.

Burka in the rain

Ingenting får en att vakna upp som ett ösregn på cykeln. Mitt bästa köp i vår: regnstället. Borde dock köpt burkaversionen- ansiktet/huvudet tenderar att bli dyblött- och händerna slinter på styret. 
Hur många män behövs för att fixa med låsbrickor? Tydligen sex. Å alla är inne på mitt kontor. För här finns tydligen låscentralen.

torsdag 11 juni 2009

Var hittar man sådana?

Igår på matchen tyckte Sara att det inte fanns mer än två fräscha killar på vår sektion.  Var benägen att hålla med. Resten hade ju druckit alldeles för mycket öl i sina liv. 
Dessa två var ju urfräscha. Fantastiskt fina händer, brunbrända och de hade varsin hårvolm på huvudet. Fint med killar med hår. Såg ut som om de idrottade- dyra kläder och sådan slapp "nyss-styrketränat" gångstil. Den ena hade blåvitt-paraply. Visar på god smak och hjärtat på rätta stället.

Liten blåsa

Pundarna utanför Hagabion har våldskissat precis utanför dörren. Gick ut för att flytta på cykeln och kolla ifall de sprejat den med- verkar inte som om jag fått någon bonus. Men faan vad det luktar piss. 

Varför denna hang up på Zach Braff? Varför inte.


Push också

Landslaget hade fest på Push i natt ihop med Indian Henke och Moneybrother. Var var jag? Hemma och tittade på Älvsborgsbron tändas och släckas. Vad är en efterfest på Avenyn; trist, tråkig, halvdan, pissig, kass musik och alldeles alldeles magisk. 

Straffarbete

Merchant Ivory-film: Maurice. Älvsborgsbron är släckt. Till och med Maurice får till det då homosexualitet var lika med straffarbete. Tog och malde kaffe i soffan och grunnade på veckan som gått. Det har varit en rätt fin vecka, eller ja, små stråk av lycka i ett jämntjockt jämmer.

onsdag 10 juni 2009

Zlatan- när han rör vid bollen blir världen rosenskimrande

Zlatan, Glenn, Glenn och Glenn

Har svidat om till jeansen. Snart ska regnstället på igen. Ullevi hägrar. Zlatan, Glenn, Glenn och Glenn. Fick två 2!! biljetter av Åke. Tack Åke! Så nu blir det jag och Combat-Sara som ska se livefotboll där gräset är grönare. Sara har aldrig sett landslaget spela- live, in the flesh. Det är ju liksom en mänsklig rättighet. Jag har sett landslaget på Ullevi ett gäng gånger samt, vilket jag är oerhört stolt över, live, in the flesh på EM i Portugallien. Ett av mitt livs finaste stunder. 


Hunden Edgar

Hunden Edgar gjorde min dag. Träffade honom när jag stod och låste cykeln utanför jobbet. Han hade ena framtassen i bandage och gillade inte regn. Han stod kvar vid mig, nosade lite i min påse och lät mig klappa honom över huvudet hur länge som helst. Matte fick lyfta honom en bit för att få hans tassar att börja trumma över asfalten. Har någon en hund som behöver dagmatte? Det hade ju varit världens bästa sommarjobb.

Glasmästarn

Kom in två stiliga killar och bytte ut ett fönster på jobbet precis. Härligt med friska grabbar. De såg ut som fotbollsspelare. 
Kom på att igår när jag promenerade från Vasaplatsen till Villa Odinslund att inom loppet av att ha spatserat längs Vasagatan bort till Ullevi så mötte jag väldigt många snygga, stiliga och friska män. Uppiggande och glädjande. 

Neonbibeln

Neonbibeln får mig att vilja höja en låt lite till på skivan. Inledningsspåret- eller ankaret, vet inte riktigt placeringen än.. men jag vet att jag vill lägga en hjärtskärande kör till.
Cyklade genom Slottskogen i mitt regnställ. Hade rätt ont i huvudet när jag vaknade i morse. Fick rejäla mängder med vin när jag spelade igår- eller ja, i mina mått mätt rejäla.
Har grymt fina ögonblicksbilder fastetsade på näthinnan från dansgolvet inatt. Jag dunkade på låt efter annan- och lät folk knappt hämta efter andan. 
Och körde även med lite civil olydnad vilket är bra för min själ- barpersonalen kom och sa att jag skulle dra ner musiken kvart i två. Jag sa - Ja visst! GunsNRoses var klar ungefär då- men då slängde jag på Bittersweet Symphony och Heroes som allra sista spår. Stängde ner butiken - men då kom två grabbar och sa: kan du inte köra Fools Gold, snälla... Så jag öppnade butiken igen och drämde på Stone Roses. KABOOOOM. Brukar alltid respektera tidsgränser och personalen på stället. Men jag tror denna olydnad var bra för min karaktär och mitt hjärta.

Stadsteaterns fest



Jag är världens bästa DJ

Å jag är även full! Tack Anna för allt vin. Jobba imorn å gå å titta på Zlatan.


tisdag 9 juni 2009

Vi lever i ångest, terror och sorg

Word. Woody Allen.

The kids are alright

Mycket bättre idag. Försov mig. Hade bara stängt av larmet och somnat om. Kom över en timme försent till jobbet. Härligt. Luther och jag har gjort slut nu.
Har med mig de fina blandskivorna jag skrattade och dansade till igår kväll. 
Det blir kul att DJ:a ikväll. 

Lovers United - vi kommer aldrig att dö

2009
When Did I Stop Dreaming
Lovers United
I'm Still Standing
Destroyer
Hang My Heart
Cure Me From Love
Hard 2 Beat
Nightvision 
From Lovers 2 Strangers
Sweet Change
Hold On
Since You've Been Gone
(I'm Gonna) Rip Your Heart Out




Vi kommer aldrig att dö

Sinead O'Connor- Troy.
Police - Every Breath You Take.
Don Henley- Boys of Summer.
Fleetwood Mac- Dreams.
Jan Hollmér -Bo Eves Psalm.
Erasure- A Little Respect
Alphaville- Forever Young
DFA Remixen av Gorillaz Dare. Damon & Shaun.
Kate Bush - Hounds of Love.
Robbie Williams - Love Supreme.
Robbie Williams - When a heart is broken- There is nothing more to break...
Robbie Williams- No regrets.
Harry Nilsson - Everybody's talking.
Prince- When Doves Cry.
Pussycat Dolls & Busta Rhymes- Dont CHA. (Didn't see that one coming, eller hur.)
Kraftwerk - Computer Love.
Silverbullit - Winter Coat.
Nanna - Hold Ud.
Å låten som fick mig att skratta rätt ut. Den går ungefär så här: Jag e skön, mig fångar ingen brud.
Å låten jag har på en blandskiva med hip hop- som rätt och slätt heter: DEN GRYMMA LÅTEN. Tror Dr Dre är med.

Nu tände de Älvsborgsbron

De tänder min vän, Älvsborgsbron, varje kväll strax innan tolv. Och släcker den igen halv ett. Det är värt att stanna uppe för. Varje natt.

måndag 8 juni 2009

Working Class Mongo

Återvänt till ett att mina jobb, en vecka heltid. Jag blev helt sänkt när jag gick in i rummet. Sedan började jag få ont i hjärttrakten. Det högg till i hjärtat. Då kom jag ihåg att det var ju det jag fick av det här jobbet tidigare i vår. Ont i hjärtat. Inte bra att återvända då. Man har bara ett hjärta. Vill helst inte byta ut hjärtat till ett av plast any time soon. 
Min aller bästa vän Luther tycker det är bättre att gå till jobbet även om ens själ förtvinar och dör, även om ens hjärta inte orkar slå nå mer. Jag tror jag ska göra slut med Luther.

DöööFoookingAce

Hela dig själv med the power of badkar och dans i vardagsrummet till grymt bra musik. Hittade några riktiga pärlor för morgondagens DJ-gig. Har alltid lite ågren innan DJ-gig- likaså live-spelningar. Men när jag väl får flow - det händer oftast i DJ-sammanhang, så finns det inget bättre. Grymmaste grymmaste grejen. Det känns som man aldrig kommer att dö. Som alla vi som dansar här och nu aldrig kommer att dö. 

Zlatan är i stan. Känns direkt mycket bättre.

söndag 7 juni 2009

7 junilistan



Disappointed!











Kvällen vändes från att jag seriöst trodde att jag fått en anledning att till slut bli totalbitter på livet till något helt alright. Först fick jag höra en knäckande rolig historia via Skype och England- och fick även skratta åt det som jag blivit så ilsk på. Sedan ett bad till Fleetwood Mac, Cat Stevens och Journey. På med TV:n och där ser jag Kevin Kline i A Fish Called Wanda vråla:
-DISAPPOINTED!
Han sparkar på en bil, i luften och tar upp pistolen och skjuter mot det tomma kassaskåpet.
Wanda frågar vad han pysslar med.
-I'M THINKING!

Chip on my shoulder

Brandon Flowers säger detsamma- även om han spelar inför arenor. I've still got a chip on my shoulder. Jävlar vilken stor CHIP jag har på min axel. Så jävla förbannad. Ska spela musik jävligt högt. Köpa mer shampoo gjord av regnskogsblommor- hittills min största protest i livet mot att jag alltid ska vara så jävla ordentlig.


Siesta

Muminmuggen i sommar heter SIESTA!
Och ja- du ser ett Yoda-kinderägg här nedan. Fick en hel låda med Star Wars-kinderägg blandat med Hello Kitty, Spindelmannen och Snövitägg. Kinderäggen har dock ändrat karaktär sedan jag var barn- man får inte bygga något längre. Det är färdiga figurer i. Snullet.

Inflyttningspresenter




Där är du ju!

Mitt favoritprogram Frasier har gömt sig undan ett gott tag. Nu hittade jag honom! Kanal nio söndag klockan ett och framåt. 
Det blir en fin söndag. Snart börjar tennisfinalen med Söderling och Federer. Sedan ska jag skissa på två jobbansökningar... och innan nio ska jag ner till Sannaskolan och rösta. 
Hade en väldigt lugn andra fest. Vi var bara fem pers allt som allt. Tittade på fotbollen- herrejävlar vad många missade öppna mål. När det egentligen räcker att bara låta bollen dunsa lite dovt mot vald kroppsdel och in i mål - så väljer killarna vristskott?!? Kim bommar straff!?Och TV6:s bildproducent är full och trycker fram en stor grön blobb i rutan när straffen ska slås. Zlatan missade på chanser som han lätt klackat in i Inter. Mikael Nilsson, en spelare som jag alltid haft en soft spot för, gör en helt galen rensning. Chippen väger väldigt lätt, som vanligt. Det är bara Pedersen, Jörgensen, Pölsemannen, Kim Larsen och Tuborg überalles.

lördag 6 juni 2009

Rösta!

Jag går alltid och röstar. Till och med i kyrkovalet trots mitt agg mot organiserad religion. Kanske just därför. På söndag är det EU-val. Har inte gjort någon som helst research. Inte sett en endaste debatt. Diskuterade valet med ledarskribent Malin igår mellan varven då jag försökte hålla samma takt med bläckfisksbarnen. Hon är blå, jag är röd och grön. På kvällen surfar jag in på en nyhetssida och ser vem det var som donerat Gudrun Schyman och F! en miljon: ABBA Benny. Det var helt oväntat, överraskande och helt underbart.
Har röstat på Gudrun tidigare då hon fortfarande var vänsterpartist. Det är kanske dags igen. ABBA kan ju inte ha fel. Hon skulle ju vara en kraft att räkna med i EU. 

fredag 5 juni 2009

Dagens ABBA-medlem: BENNY.

Dagens man. Robin Söderling

Fredagkväll

Fredagkväll i soffan med Söderling på You Tube och Woody Allen-rulle på nian. Får smaka lite på min egen medicin från förra helgen. Grannarna ovanför har brakfest. Men jag kan lugnt säga följande: mina gäster spelade inte trummor. De dansade heller inte Riverdance. Vill gärna att några grannar tittar in imorgon. Ska smälla upp en lapp i trappen. Om Riverdancepojkarna kommer ska jag snacka lite om att inte aska ner på min balkong. lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Dö i förtid

Överallt dessa artiklar om hur mycket beröring betyder för människan. Att kramar och smek och sex gör att man frigör oxytocin- kroppens egna morfin, typ, lugnande och välmående i ett. I dagens GP: en bra parrelation motverkar stress- fysisk närhet viktigt.
Ja- jag förstår att man går till prostituerade för att få lite närhet. Till slut gör det faktiskt ont i kroppen, i huden, om ingen tagit i en på länge. Ja- jag fattar. Jag kommer att dö i förtid. I min ensamhet. Omgiven av katter. På gravstenen kommer det att stå: Dog- pga total avsaknad av oxytocin i kroppen.

Var i studio igår. Detta var vad som mötte mig i dörren. Två aliens.




onsdag 3 juni 2009

ska göra cover- på ursprungsversionen

Stevie Nicks - Wild Heart

Kissa hårt

Huset är inte lyhört. Inte någonstans- om man jämför med mitt gamla hus. MEN. Jag hör när grannen kissar. En karl med stark stråle. Några ggr om dagen. Så där va.

Duck-tig

Nu skriver jag rätt ur hjärtat med datorn på sniskan. Ligger i soffan och datorn glider omkring på filten som jag lagt över benen. Frös så efter pizzan. Räkan fick däng men det var inte huvudsaken- vi ledde över serieledarna största delen av första halvlek. Och Zlatan la målet- en chockstart för Puffarna. Ett snabbt uppspel och passning från Maja "Kim Källström" och rätt in i mål skottade jag den- var det på volley? Minns ej. 
Sedan jagade de. Och fick in två mål någon minut innan halvlek. Efter pausvilan som brukar vara ungefär en minut- så vann de på det de vann på förra gången också: konditionen. De blev starkare för varje minut och vi dök med nosen före. 
Såg precis sista avsnittet av Fringe. Har separationsångest. Vet att TV börjar visa Fringe nästa vecka igen. Kommer att titta, repris efter repris för trygghet.
Nu blänker bokhyllan till lite av de sista kvällsstrålarna av sol. Ett bad och sedan låtplugg inför imorgon. Det ska gå snabbt och det ska bli bra.
Cheerio. 

Success!

Tänk om man kunde få en sådan överskrift i ens liv lite oftare? Success! Inte bara när man skickar filer via yousendit.com


Älvsborgsbron

Onsdag- ångest är min arvedel

Söka jobb. Skriva CV. Försöka få ut stereofiler ur LOGIC utan att behöva ringa LOGIC-hotline. In i studio imorgon- Dimbodius. Sjunga in den sista låten- Hold On. Och lappa lite i Since You've Been Gone, Rip Your Heart Out och kanske lägga en kör i From Lovers 2 Strangers. 
Nästa vecka en sista dammsugningssession med M, en klippsession av Nightvision med David, få filerna av Jimmy till Hang My Heart, samt skicka en referenslåt till Jukka för slutprodd av Rip Your HEART OUT.  
Sedan är skivan helt klar att mixas.
 13 låtar. 
Har jag glömt någon? 

tisdag 2 juni 2009

Å andra sidan

Kanske jag ska fortsätta svara när okända nummer ringer. Det kanske är möjligt att ta ut all aggression jag har i min kropp på besserwissrar som ringer? Istället för att kalla folk för namn- ja folk som jag ser på TV:n  just nu. Känns gott men det är ju inga öron av brosk och blod som hör mig. 
Det är ett huvudstadsnummer som ringt mig nu tre kvällar på raken kvart i nio. Ignorerat. Imorgon- tar jag dom.

Störigt

Försökte vara positiv i kombination med att ett okänt nummer ringde mig på mobilen. En pepprad jag fått tidigare i livet som skulle hjälpa mig att jobba med min stundtals eller ja- varför fara med osanning - konstanta telefonfobi när det ringer konstiga nummer: - Det kan vara ett jobb!
Om jag nu har möjlighet att få jobb på Göteborgs Energis säljavdelning där besserwissrar och konspirationsteoretiker och allmänna slobbs verkar glida in på en smörgåstårta.. Killen hann trycka på varenda knapp jag har vad gäller att gå totalt bananas på någon. Han klappade mig på huvudet, messerschmittade sig, hävdade att Kamprad är den som betalar in den lilla promille till "välgörenhet" som God El ska avsätta av sina kunders cash, var sarkastisk och trippelironisk. Jag hamnade i trotsåldern, med all rätt, och spisade av honom på ett med det ena med det tredje. Och han fattar inte! Han menade på att vi skulle höras igen om två veckor. NEVVVVER. ALDRIG. Över min ultratunna kropp.

Terapi alltså

Bajskype

Jävla bajs-SKype.

Gott eller

Surade hela vägen hem på cykeln. Den var dåligt pumpad och det blåste motvind första sträckan. ARG. Det cyklade förbi en rakad kille. Jag tänkte: - Roligt att vara skallig eller? Jag cyklade förbi en tjej som satt i gräset och stretchade. Jag tänkte: -Gott att sitta i hundbajs eller?
En tant gick rätt ut i cykelvägen. - Flaskbottnarna på eller?
Alla homo sapiens och versioner av vind fick så de teg. 

Morr

Märker av förra inlägget att jag redan sov när jag skrev.
Snart ska det komma en hund till kontoret. Det är det roligaste idag!
Annars har jag NO comment.

Vill ej somna i soffan- snart gör jag det

Åh va skönt att få bokhyllorna på plats- Den ena hyllan kommer att stanna där den står- den andra vet ej. behöver fixa fram ett skrivbord och en businesshörna.
Är väldigt nöjd efter dagen. Ett pass på PK Musik med upplärning av min ersättare. God vegosushi till lunch, ett avsnitt av Fringe till middagen. 
Att ställa upp de två hyllorna var som ett rejält muskelpass. Sedan in med böcker och sätta ihop nya tillskotte- den låga hyllan.
Nu är jag slut som en torr kotte. 







måndag 1 juni 2009

WernBOOOMs sista match...matte...Carro, tre Räkor, tre Karin & en kille...




Jag gillar bruksanvisningar...

Walter - Ich liebe dich

- You're sure you haven't had any LSD? Meskalin? Magic Mushrooms?

ur Fringe 

Das Tönt

Var lite av en tönt idag på ICA. Handlade ytterst lite då min lön var av miniME-size. Såg ett erbjudande jag inte kunde motstå: köp två feta för 40. I kassan sitter en snygg kille. Jag ser på kvittot att han tagit fullpris för fetan. Packar ner mina grejer och så står jag där och väger sida till sida. Det var lång kö efter mig. Vågade inte riktigt säga: ursäkta, men du tog tio kr för mycket för fetan. Jag som erbjudit fullvuxna män hundra spänn för att de ska hänga med hem. Iallafall, där står jag och vajar och är rädd för vad den snygga expediten ska tycka. Då slänger jag ett öga på fetan- den ena är Zeta Feta, den andra är av märket Fontana. Balle. Det var ju bara ZetaFetan som det var REA på.
Jag lommar ut, stukad men ändå lite nöjd över att jag inte behövde be om tio tillbaka.