söndag 30 augusti 2009

Bengans

Vill köpa Coldplays Viva la Vida och David Guettas Poplife. Även sugen på Friendly Fires kommande skiva- den släpps på måndag. 
Itunes Store är väldigt roligt. Har köpt ett gäng singlar idag inför morgondagens arenagig, men fullängdare tycker jag om att köpa i fysiskt skick. 

lördag 29 augusti 2009

Sommaren 2009

Sommaren gick väldigt fort. Såg The Killers i Hultsfred. Såg till att Bono gick ut på Nef.  Tog på Madonnas knähöga favoritstövlar. Hihi. Älskar arenor. Älskar Ullevi. Det var ett underbart ställe att jobba på. Vill jobba där varenda dag. Fortsatte arenakarriären på Stadion. Draftade Zlatan. Såg Fuglesang åka upp i rymden igen. Såg JAS 39 Gripen riva itu himlen åter och åter igen på Säve Aero Show samt Team 60 som gjorde strålande comeback efter förra årets strejk. 
Då jag köpt tvådagarspass åker jag till Säve imorgon igen. Direkt från Säve till Ullevi och Elfsborgsmatchen där jag är DJ i LS-baren. Stolt. Ska häva en och annan calamucho. Skål till sommaren.

Sommaren





BBC 6

Satt i en barack på Stockholms Stadion i sex dagar med en storrökande engelsman som bara var en tropikhjälm ifrån imperiets glansdagar. Han hade på BBC 6 digitalradio hela dagarna. Fick höra massor av bra ny musik. Ian Brown, The Big Pink, MGMT, Passion Pit och Friendly Fires. Vidare så var ljudteknikern kär i en Annie Lennox-låt som reparerade mina celler med sina underbara vibrationer dagen efter Debaser. Coldplay var grymt bra- ville köpa deras senaste två plattor på stubinen efter spelningen. Ska nog till Bengans i början på nästa vecka och slå till.


Ian Brown- Stellify

Fuglesang


Är uppe i rymden, igen! Jag vill också åka raket.

Vid regn ta skydd under missilerna

Mina medboende

För tillfället bor Tianyu från Peking på min soffa. Och på Tianyu bor Zlatan från Brännö.

Låsjesus

På dagen för Räkans höstpremiär händer följande med min ytterdörr. Låset går sönder. Jag kommer inte ut. 
Ringer till jouren och de ska skicka över en låssmed. 
Under tiden skruvar jag loss hela låskolven och får upp dörren med hjälp av en tång. Får hem en granne som väntar in låsjesus- och jag springer till vagnen för att hinna till matchen. Vi får en poäng, min dörr en helt ny karriär.

Ur led är låset





fredag 28 augusti 2009

Lista

Gör lista över de 100 bästa låtarna från 2000-talet. Det var så roligt ju! Det har släppts väldigt mycket bra det senaste decenniet. Har fått så många låt-highs de senaste dagarna. Underbart. Har även kommit igång med Sats igen. Kört Core och Combat. Känner mig stark. Fotbollssäsongen har också börjat. Första matchen var i tisdags mot Tekardmyr =RYMDRAKET baklänges. Matchen slutade 2-2. Vi fick spela på gräs. Det var superhalt och så roligt att spela boll igen! Jag gjorde tyvärr inga mål- sumpade bortåt 10 målchanser. Det blev liksom fel i hjärnan - måste koppla om till spela boll igen. Det tar ett tag. 

Peking

Har besök av en supersweet kines- Tianyu från Peking. Egentligen skulle hon bara sova på min soffa i två nätter men då vi inte hittat ett rum till henne än så får hon mer än gärna sova över hela helgen. Sedan ska det nog lösa sig med boende. Annars kanske hon kan campera i brorsans lägenhet som står tom- vi vet ju inte riktigt när han kommer tillbaka, för han är med i Robinson. 

måndag 24 augusti 2009

West Coast

Gott att vara i Göteborg igen. Zlatan är i toppform. Hon har haft det grymt fint hos Kristina. Hela husets lägenheter har varit hennes borg. Hon saknar nog snart sin vibrerande känguru. 

söndag 16 augusti 2009

Alfabola

Varenda gång, varenda match har jag en ny, bred, full kille bredvid mig.  En som breder ut sig över två och en halv plats. Jag har för fan köpt årskort. Antingen så säljer Ullevi min plats gång efter annan till någon frifräsare- eller så har svensken blivit jävligt mycket bredare på senare tid. För det är inte bara det att dessa anabola killar står bredvid mig- de står på min plats- samt flyter ut över min grannes plats. 
Alfabolan idag kunde inte lyfta armarna högre än till brösthöjd. Han såg ut som Jesus i Buenos Aires hela matchen. När han inte nyttjade teckenspråk, dansade slow charterpogo eller pratade för sig själv - för de i helsingborgsklacken kan omöjligt ha hört hans alla framsluddrade fuck you, jag ska slå in pannan på dig, vi möts utanför - du där.
När han för femtielfte gången istället för att följa matchen,  var vänd mot helsingborgarnas inte så mangranna klack med sina gyllene biceps precis i ögonhöjd- föste jag undan hans extremitet. Han vet nog inte ens vad offsideregeln är. För mycket kokain och ryssfemmor in the brain. Han dansade nog sin Ibizadans till Dr Albans fantastiska comeback med No Coke i Slottskogen kvällen innan- fast då med en kokaingömma i en kroppskavitet.  

lördag 15 augusti 2009

Efter 20 dagar

Efter 20 dagar inne i Ullevis katakomber har jag mycket att förtälja. Jag tar det vid ett lägligt tillfälle.
Har varit hemma i ett par dagar nu. Hämtade Zlatan på Brännö och har sedan dess fått stå emellan kattunge och brorsans katt Junior, som fräst och morrat åt 12 veckor gamla Z. 
Det gick väl an. Men när han attackerade henne rent fysiskt ett gäng gånger fick jag börja bodyguarda Zlatan. 
Jag får antingen skaka fram några fler dörrar eller fixa en annan kattvakt åt Junior. 
Fick klart en krönika mitt i all Katzenspass. Om några timmar ska jag DJa på Ritz. Första gången sedan Rö. Lina, även hon med i Rö, gör mig sällskap efter klockan ett! Det blir kul!
Får låsa in Zlatan i sovrummet och hoppas för det bästa. 

torsdag 6 augusti 2009

Nakenchock

Jobbar så inihelvete hårt på Ullevi. Har tunnelseende och totalfokus mest hela tiden. Igår så stod plötsligt en naken man framför mig. Jag tittade upp och såg bara naken bringa naken bringa naken bringa. Det blev syntax error i skallen. Ctrl Alt Delete. Kernal panic. 
Började stamma. 
Det var en av de nya scaffsen- dvs klättrarna, som skulle fråga något, bara Jesus vet vad, och han, precis som Jesus, jobbar visst utan tröja. Han är väl sådan naturist. 

tisdag 4 augusti 2009

Bono vill dansa

Thomas Johansson, big boss Live Nation (mannen som turnérat med ABBA-- hallå! Han ordnade den första konserten jag såg, någonsin, ABBA Scandinavium 1979. RÄKSPEKT.) 
kom förbi mitt kontor och frågade ifall jag tyckte att Push var en bra klubb. Då jag haft det höga nöjet att vara där en kväll så kunde jag säga att jag tyckte det var en bra Avenyklubb- rätt stor sådan. Den visade sig vara lite för stor för Bonos smak. Thomas ville ha en lista på bra ställen i stan där man kan dansa, käka och dricka gott. Kollade igenom mina inbjudningar på Fejan och tänkte till lite. Gav honom följande namn: Peacock Västra Hamngatan, Nefertitits Kraftklubb, Pusterviks reggaeklubb samt Peacocks Avenybar.
Nästa morgon ser jag i tidningen att han och sällskap dansat på Nef hela natten. 
Stolt. 
Det är ju verkligen inte varje dag artister lotsas till helt okej klubbar i stan. Det är så lätt att bara ta dom till första bästa glassiga Avenyhak. Nef är genuint, har bra klubbar och fin personal. 
Thomas kom förbi nästa dag och berättade att det hade varit en sådan succé. U2 hade varit helnöjda och det blev så lyckat. Bono pratade även om sin utekväll från scen- han bad alla om ursäkt som han lånat pengar av under natten, alla han lovat sängplats i sitt hus i Dublin och hela staden om ursäkt för att han trashat den.

 

Dallas

En ur U2:s turnégäng kom förbi och frågade efter deras artistprodkontor- jag dirigerade honom rätt. Följande utspelar sig:
- Thanks. What's your name?
- Nina
- Hi, Nina. I'm Dallas. I'm the guitar technician. 
Jag slänger fram näven för att hälsa- då trycker Dallas bara ett plektrum i min näve. Ett U2-plektrum.

Right on, Chaka Khan.