måndag 12 april 2010

I've lost my muchness

Alice i underlandet gjorde mig lycklig. Det var jabberwocky hit och jabberwocky dit när jag och C gick armkrok bort mot bussen. Luften var fin, lite värme kvar och vad hette djuret nu igen som tappade sitt öga?
Väl hemma ville C kolla dokumentär- det visade sig vara om Exxon Valdez- världens största jävla tankfartygsolycka i Alaska. Saneringen tog sån tiiiiiiiid att starta upp, alla ansvariga var helt handlingsförlamade. Under tiden dog allt levande i havet. Fiskarnas huvudnäring sillen hade precis arriverat till bukten och annihilerades. Uttrar och fåglar sjönk ner i den giftiga tjockoljan- sälar försökte ta sin tillflykt upp på bojar- helt omringade av svart stinkande sörja. Till slut var oljearealen i havet lika stor som hela motherfocking Storbritannien
När Exxon till slut började rensa upp ordentligt la de ner mestadelen av krafterna på att högtrycksspola stränderna, vilket man fick göra om och om igen. Då dödade man resten av det som lyckats överleva.
Exxon överklagade även domen där det beslutades att de skulle betala 5 miljarder i skadestånd- en summa som de tydligen lägger på hög på några futtiga arbetsdagar. Summan landade till slut på anskrämligt låga 580 miljoner, som till största delen delades upp på alla fiskare som förlorat sin inkomst- 12 000 dollar per skalle. Jippey.
Sicka RÖVAR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar