Var står det om det magiska ämnet som gör att glassen håller i motherfockin ett och ett halvt år??
Glass får benämnas gräddglass om proteinet enbart utgörs av mjölkprotein och fettet består av minst 5 g per 100 g råvara, alltså 5 % mjölkfett. Så här gör vi på SIA Glass vår gräddglass:
Grundingredienser
Grädde: Svensk färsk grädde
Mjölk: Mjölk, skummjölk, kondensmjölk eller torrmjölk
Socker: Blandningar av socker, stärkelsesirap och druvsocker
1. Glassmassan blandas. Mjölk grädde socker, smak, konsistensgivare, temp. +60°. | 2. Homogenisering. Mixen upphettas till +69° fettet finfördelas genom tryck. | 3. Pastörisering. Upphettning av mixen till +82° under 20 sekunder. |
4. Mogning. Mixen vilar 2 till 12 timmar, +4°. Smaksättning. | 5. Frysning. Snabb frysning till ca. -5°. Volymökning 60-100% genom luftinblandning under infrysningen. | 6. Smakinblandning av bär, sylt, nötter eller chokladbitar. |
I industritillverkad glass tillsätts emulgatorer (vegetabiliska mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror) och stabilisatorer (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, karragenan), s k konsistensgivare. De ger glassen en varaktigt mjuk konsistens och minskar glassens benägenhet att smälta. Färgen är viktig för smakupplevelsen och den måste som i regel förstärkas i glassen. SIA använder naturliga färger, exv rödbetsextrakt, sockerkulör eller betakaroten från morot. |
Fan, man blir ju lite rädd alltså.... Kanske finns infon i Hemlige kocken? har inte pallat läsa om allt strunt som finns i krubbet, men nån gång kanske...
SvaraRaderaVem är den Hemlige Kocken?
SvaraRaderaDo you want to get 30 bitcoin downline referrals per month, totally free?
SvaraRaderaHere is Exactly How:
1. Claim 1,000 minimum (up to 10,000) free satoshi per day from the MellowAds Faucet.
2. Start a 24 hours banner campaign (using all of your collected satoshis) advertising a bitcoin referral link.
3. When the campaign completes, re-claim and re-start.