söndag 8 februari 2009

Yoghurtbröd

Det här brödet skulle jag kunna tjäna Cash Money på om jag började sälja det på stan.
Here goes:

Yoghurtbröd

5 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl eller grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1  dl linfrö
0,5 dl solrosfrön
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter naturell yoghurt gärna med smak- vanilj eller honung
2 dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan yoghurten och sirapen. Häll smeten i en smord ( och bröad) form (1,5 l). Grädda i ugn i 175 grader i ungefär 1 1/2 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
 
SLAM DUNK
ROYALE
Sicket bröd.

2 kommentarer:

  1. Låter helt ljuvligt! Får man sig en slice sånt nybakt om man kommer på fika och lovar att ha med sig ost, tro? :-0

    SvaraRadera