tisdag 3 mars 2009

Late Night with Jimmy Fallon



Satsar hårt på att vara vaken till 12:35. Jimmy Fallon har tagit över Late Night och ska ha premiär ikväll med gäster som Justin Timberlake och Robert De Niro.
Är redan helt spacklad- gick omkring mellan tio och sex- halv sju. New York klår Göteborg i väder. Det var riktig snöstorm- 2 dm snö under natten och förmiddagen. Det piskade på från alla håll- med snö, snö som kom ner som små istappar snett från vänster, höger och runt runt- snösvängen hade att stå i.
Först gick jag bara rätt över vägen till Starbucks för en kaffe- en tall latte- på andra sidan korsningen finns Dunkin Donuts- ut med en bagel och en donut. Voila amerikansk FRUKOST som jag käkade i Chelsea Hotels foajé med den rosa tanten som hänger i taket som sällskap. 
Gick från W 23 Street rätt ner till Flatiron, därifrån uppför 5 th Avenue- in på Macys. Upp och ner för alla rulltrapporna ända upp till åttonde våningen. Därefter sneddade jag över till Broadway.
Det var mest slask längs gatorna och särskilt då man fick vit gubbe så hamnade man allt som oftast med första klivet i en grop av modd. Modd är inte bara blött, modd är halt. Höll på att gå ner i spagat någonstans på Broadway. Min kropp är inte designad för spagat.
Times Square, Empire State Building, Radio City Music Hall, Rockefeller Center, shoppade på MoMa:s butik, lunch på Pret a manger- grymt god juice och linssoppa. 
Gick uppför 5th Avenue ända bort till the MET genom Central Park. Parken var full av pulkåkande familjer och några längdskidåkare! Började känna av mina genomblöta skor. 
The Met ska jag till en av dagarna när de har tre timmar längre öppettid- fredag eller lördag: 9.30- 21. Det blir nog på fredag. 
På MoMa läste jag om the City Pass- för 75 buxx kommer man in på MoMa, MET, Guggenheim, Naturhistoriska, å en båttur runt Manhattan eller till Ellis Island/Statue of Liberty samt upp till Empire State Buildings tittutpunkt. Jag hade planerat MET och planetariet på Naturhistoriska- antingen MoMa eller Guggenheim- och en gratis tur till vad ön nu heter...Long Island! Tror att City Pass och jag blir ett imorgon. 
Från den magnifika MET-byggnaden  korsade jag 5th Avenue och svängde ända bort till Lexington Avenue- såg brownstones, massor av brownstones. Käkade på en amerikansk diner på Lexington och 70th Street. Pannkakor med lönnsirap och kaffe. SUCCESS.
När jag kom ut från dinern var jag helt kaputt. Ville bara hem. Det blev bara kallare och kallare- tog tunnelbanan. Grymt lätt och trevligt. 2 dollars från ungefär 68th Street till 23rd. Sedan gick jag åt väst- GO WEST. Handlade ett gäng tidningar i första tidningsbutiken jag träffade på. Fixade adapter till datorn på Radio Schack.
Tog ett hett bubbelbad i ett badkar på andra våningen av Chelsea Hotel. Undrar vilka som haft sina sweet rumpor där innan mig? Jag bor i ett rum med shared bathroom nämlich. Det funkar helt alright. Impad av dusch och bad- bra tryck i kranen och varmt. Det såg ut som sånt U-lands stuk som man har i England- men skenet bedrog.


1 kommentar:

  1. Åh, vill också besöka NY någongång i livet, låter fantastiskt, vilken semester du kommer ha, jäää!

    SvaraRadera