torsdag 5 mars 2009

Neanderthal Valley i Tyskland

Ska iväg på vernissage på 5th Avenue och efter det till en tidnings/fotografhängfest på ACE-bar i East Village. På båda ställena ska jag träffa finnar resp svenska inflyttade New Yorkare. 
Har haft en knökad dag. Naturhistoriska museets höjdpunkt var rymdfilmen.
-Hello, my name is Robert Redford. 
-You had med at hello, Robert.

Andra höjdpunkten var trädet som började sitt växande liv 550 AD. Den kapades i slutet av 1890 talet. Längs årsringarna hade de skrivit vilka människohändelser trädet stått bi - kronan hade susat igenom 1500 år av futtiga människohändelser. 
Aztekerna, Mayaindianerna och Inkaindianerna kunde jag fått mycket mer av. Även Egypten. Det var mest nordamerikansk geografi. 
Tyrannosaurus Rex skelettet och blåvalen var grymma. Visste ni att asteroiden som dödade alla dinosaurier landade i Mexiko? 
Visste ni att neanderthalaren stammar från Tyskland? Att fåglar är de enda som är kvar av dinosaurierna? Att Aztekerna eller om det var Mayaindianerna begravde sina döda med feta hundar eller avbilder av feta hundar att festa på efter döden?
Annars var det mest uppstoppade djur, jävligt mycket kids, rätt dassiga fik och bling bling.

1 kommentar:

  1. Besserwissern här borta visste det om asteroiden, neanderthalaren (döpt efter en grotta i Tyskland) och fåglarna! Men det där med indianerna och de feta hundarna hade helt gått mig förbi! Helt oförklarligt! Du verkar ha hur trevligt som helst! Avundsjuk!
    kraaaaam

    SvaraRadera