måndag 9 mars 2009

Modern konst upp till öronen















Russ & Daughters bagel with lox, cream cheese, tomato and onions landar vid Guggenheim.
Bageln ska ha utställning på museet. 


Nu räcker det med modern konst. Körde igenom Guggenheim igår på rekordtiden en och en halv timme- eller var det bara en timme? Byggnaden är suverän science fiction- men all modern konst--naaah. Ett rum som kallades Dream House med ett djupt störande ljudspår som plockad ur tunnlar där man flyr från Alienmonstret, heltäckningsmatta (man fick ta av sig skorna för att få gå in) och påfrestande ljussättning och några få ornament på väggen. 
Det fanns några fina målningar av Chagall och Kandinsky samt texter som Laurie Anderson skrivit- men det var skönt att gå ut och pipa in på Central park igen. Satt på en park precis utanför och käkade min frukost innan museet. Joggare sprang förbi som små myror längs sjön. 
Tog bussen ner till 42nd street- första gången på New York-buss! Cool.
Hoppade av vid biblioteket och tog en buss crosstown ner mot vattnet och pier 83. Tunnelbanan åker sällan crosstown och är lite bökig om man inte ska åka spikrakt norrut eller söderöver.
Bredvid Manhattan  Circle Line-båten stod ett hangarfartyg! City Passet borde innehålla något annat än konstmuseer- om det fanns ett alternativt City Pass med bla Sea, Air & Space Museum Intrepid- det hade varit något! Då hade jag kunnat gå och titta på Tomcats, ubåtar, klättra upp på hangarfartyget och petat på plan som tagit ner astronauter på jorden igen.
Wow.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar